• angol fordító tolmács

Számadás - 2018

2018.12.19.

Számadás - 2018

Az év vége felé közeledve az ember néha megáll egy kicsit és számba veszi mi mindenért lehet hálás. Elsőre természetesen a családom és a magánéletem jut eszembe, ahol szintén nagyon boldog és tanulságos éven vagyok túl, de ezen a fórumon inkább a szakmai dolgokat helyezem előtérbe, és ez most sem lesz másképp. Rövid kis írás következik arról, hogy telt az utolsó negyedévem és hogyan tervezem a jövő évet.

Kezdjük ott, hogy az elmúlt egy-két hónapban alig tettem közzé új írást. Ezt a vállalkozást egyelőre egyedül viszem, egyedül építgetem, így amikor olyan időszak van, hogy dolgozni kell, akkor bizony nincs mese, dolgozni kell és van, hogy az ember reggeltől éjjelig a gép előtt ül és fordít. Használati utasítást, katalógust, receptkönyvet, pszichológiai profilokat, szerződést, vagy épp tudományos publikációt. Amikor nem, akkor meg a tanfolyamteremben, vagy épp a konferenciateremben, vagy épp egy gyárban egy csomagológép beüzemelése mellett teszi a dolgát. És ilyenkor a dolog marketing része sajnos elmarad, pedig ezt is élvezem csinálni. Szeretem írni ezt a blogot, főleg magam miatt tartom ezt fontosnak, tudom, hogy a kimondott (leírt) szónak nagyobb súlya van, mintha csak fejben futtatnánk meg pár kósza gondolatot.

A sok munkáért pedig végtelenül hálás vagyok. Hálás vagyok, hogy ilyen sokan megtiszteltek a bizalmukkal és engedték, hogy segítsek nekik sikereik elérésében, tudom, hogy megtettem minden tőlem telhetőt – néha egy kis segítségnek köszönhetően még többet is –, és a maximumot nyújtva olyan minőséget teremtettünk, ami hozzáadott értéket képvisel mind a fordítás, mind a tolmácsolás, mind pedig a tanfolyamok terén. Ebben hiszek, és azt gondolom, hogy a vállalkozásom, amelynek célja, hogy minőségi nyelvi szolgáltatásokat nyújtsak Vas megye és a régió for-, illetve non-profit vállalkozásainak, magánszemélyeinek egyre konkrétabb formát ölt, ehhez pedig egyre több utat kezdek meglátni és egyre több eszköz és segítség áll rendelkezésemre. Köszönöm minden kedves partneremnek ezt a fantasztikus és sikeres évet, nagyszerű élmény volt veletek dolgozni és bátran mondhatom, hogy minden egyes közös munkára szívesen emlékszem vissza.

Hálás vagyok a családomnak, akik rengeteget segítettek idén is (feleségem főztjei és támogatása nélkül biztosan nem lett volna ennyi energiám), hálás vagyok azoknak az embereknek – kollégáimnak (kabintársaimnak, köztük különösen dr. Szabó Csillának, fordítótársamnak, lektoromnak és persze a könyvelőmnek) –, akikkel idén újra, vagy történetünk során először, együtt dolgozhattunk, akármelyik területről is beszélünk.

Köszönöm a fotósoknak, köztük különösen Ohr Tibornak, aki csodás képeivel olyan felejthetetlen pillanatokat örökített meg rólunk munka közben, amelyekkel szerintem pontosan a tolmácsolás lényegét kapta el.

A jövő év tervezése elkezdődött, több projekt már fut, több nagy projekt pedig tervezés alatt áll: nem fogunk unatkozni, sőt, már alig várom az új kihívásokat!

Most a pihenés időszaka következik, addig is boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog újévet kívánok mindnyájatoknak!

Zoli

vissza

Kapcsolat

Megosztás