Gyurácz Zoltán, angol fordító tolmács

ANGOL - MAGYAR üzleti fordító és tolmács

4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság 2018. Ünnepélyes megnyitó

2018.08.11.

4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság 2018. Ünnepélyes megnyitó

Ma ismét megtapasztalhattam milyen is egy igazán profi csapat tagjának lenni. Köszönöm a Pannonsportnak a bizalmat és a lehetőséget, nagyszerű volt újra veletek dolgozni.

2018. augusztus 11-én Szombathelyen kezdetét vette a 4. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság, amelynek keretében, egy hónap pihenő után (kemény volt a május és a június) újra belevágtam a tolmácsolási feladatokba. A megnyitó sikeresen lezajlott én pedig olyan élményben részesültem, amelyben nem mindennap van része az ember fiának: egy profi, összeszokott és felkészült csapatnak lehettem része, akik mindenre odafigyelve, egymást segítve tettek meg mindent, hogy a rendezvény a lehető legsikeresebben menjen végbe.

Volt szerencsém a nyitóbeszédeket tolmácsolni, dr. Puskás Tivadar polgármester úr beszéde szokás szerint hozta a lokálpatrióta, motiváló stílust (amit nagy átéléssel és lelkesedéssel tudtam én is tolmácsolni, főleg a "hajrá Magyarország!" felkiáltásokat), és Vári Attilának az MVLSZ alelnökének szavait is élmény közvetíteni a közönség felé. A FINA Bureau képviselőjének beszéde az esemény előtt 15 perc előtt érkezett be, ami minden tolmács álma: hiszen legalább megvan (!) a beszéd: így ma összesen kétféle tolmácstechnikát gyakorolhattam: a konszekutív (azaz követő) tolmácsolást, ahol a beszélő szavainak jegyzetelése után célnyelven megfogalmazom az ő gondolatait - polgármester és alelnök úr beszéde során - valamint a blattolást (sight translation), ahol egy előre megírt szöveget ott helyben "olvastam fel" célnyelven.

Érdekes és tanulságos nap volt minden szempontból, főleg mert konferansziéként is kipróbálhattam magam: a csapatokat először a tolmács (nem  mindennapi az ilyen) szólította fel a pódiumra!

És ha már életemben először kimentem a szombathelyi tófürdő létesítményére, természetesen megadtam a módját, mint azt a mellékelt képek is mutatják. :) Mondjuk még mindig jobb volt ma, mint tegnapelőtt; így 38 fok helyett csak 28 fokban feszítettem tejes harci díszben. :)

Köszönöm a lehetőséget még egyszer és remélem újra tudok majd segíteni egy hasonló rendezvényen is!

vissza