Gyurácz Zoltán, angol fordító tolmács

ANGOL - MAGYAR üzleti fordító és tolmács

Blog egy angol fordító tolmács tollából

Sajtótájékoztató, Weöres Sándor Színház, ETC

2019.12.23. Sajtótájékoztató, Weöres Sándor Színház, ETC

A Weöres Sándor Színház 2020. novemberében nemzetközi konferenciát rendez, a 2020-ban rendezendő konferenciáról tartottak sajtótájékoztatást december 18-án.

tovább

Omán - ISPCAN Gyermekvédelmi Világkongresszus, azaz a kísérő tolmácsolás szépségei

2019.11.26. Omán - ISPCAN Gyermekvédelmi Világkongresszus, azaz a kísérő tolmácsolás szépségei

Előfordul, elég gyakran, hogy az embernek nincs más hátra, mint felkerekedni, és nekivágni a nagyvilágnak, hogy munkába állhasson. Ha az ügyfél Nottingham-ben szeretne kapcsolatokat építeni, vagy épp Bécsben, adj` Isten Rómában akar partnertalálkozni, akkor bizony a tolmácsnak is ott a helye. Így jutottam el végül a kies Ománba is. Érdekel? Olvass bele!

tovább

Európa zöld fővárosa – azaz fordítási projektmenedzsment, gördülékenyen

2019.11.04. Európa zöld fővárosa – azaz fordítási projektmenedzsment, gördülékenyen

A fordítói csapattal idén októberben sikeresen megoldottunk egy viszonylag nagyszabású feladatot, büszkeség ez számunkra, sok pozitív élményt adott a sikeres lebonyolítás, hadd osszam meg a tapasztalatokat veletek is.

tovább

A gyorsaságról, a rugalmasságról és a weblapról

2019.10.29. A gyorsaságról, a rugalmasságról és a weblapról

Rengeteget dolgoztam a harmadik negyedévben is, de most, rendhagyó módon nem „csak” egyszerű összefoglalást szeretnék adni a munkáimról, inkább helyezzük a hangsúlyt arra a pár kiemelkedő (és etikai/titoktartási szempontból is megosztható) megbízásra, amelyben az ügyfeleimnek kisebb nagyobb problémákat sikerült hatékonyan megoldani akár egyedül, akár a csapattal együtt.

tovább

Beszámoló - 2019. második negyedév

2019.07.15. Beszámoló - 2019. második negyedév

200000 és 110. Hozzávetőlegesek, de ezek a számok jellemzik a második negyedévet. Ennyi szót fordítottunk le a csapattal és ennyi órát töltöttem különböző eseményeken tolmácsként. Ez óriási mennyiség az eddigiekhez képest, rendkívül büszke vagyok rá és nagyon hálás vagyok ügyfeleimnek a belénk vetett bizalomért. Nagyot mozdult felfelé a kapacitásunk, most, hogy összeállt egy független szakemberekből álló, állandó és megbízható csapat.

tovább

Tolmácsfitnesz

2019.04.26. Tolmácsfitnesz

Személyes hangvételű blogbejegyzés következik. Lényegében minden eddigi az volt, hitelesen csak így tudok írni, de mindig törekszem olyan témát előtérbe helyezni, amely másoknak is hasznára válik, és amellyel tudok adni valamit az olvasómnak. Ez most sincs másként, a személyes hangvételt ezúttal viszont úgy értem, hogy a bejegyzés témája nem kimondottan a tolmácsoláshoz, vagy a fordításhoz kötődik. De mégis.

tovább

Új munkák, új kihívások, azaz teher alatt nő pálma

2019.04.24. Új munkák, új kihívások, azaz teher alatt nő pálma

Annyi minden történt velem, hogy azt se tudom, hol kezdjem. De most komolyan. Április végéig annyi tolmácsmunkám volt, és van kilátásban, mint a pályám első éveiben összesen. Valaki egyszer azt mondta, hogy számíts a legjobbra, készülj a legrosszabbra: jóra számítottam, ez igaz, sok munka be volt már ütemezve, de ezt a mennyiséget nem láttam előre. Beszámoló az elmúlt pár hónapról.

tovább

Beszámoló - 2019. első negyedév

2019.03.09. Beszámoló - 2019. első negyedév

A tavalyi év energia- és időbefektetése meghozta a gyümölcsét, 2019. eddig minden várakozást felülmúlt. Nagyszerű érzés ez számomra; eseménydús és inspiráló időszakon vagyok ismét túl, és elképesztő mennyiségű és minőségű feladat és kihívás vár rám még nyárig. Lássuk akkor az első negyedév legnagyobb és legfontosabb eredményeit.

tovább

Számadás - 2018

2018.12.19. Számadás - 2018

Az év vége felé közeledve az ember néha megáll egy kicsit és számba veszi mi mindenért lehet hálás. Elsőre természetesen a családom és a magánéletem jut eszembe, ahol szintén nagyon boldog és tanulságos éven vagyok túl, de ezen a fórumon inkább a szakmai dolgokat helyezem előtérbe, és ez most sem lesz másképp. Rövid kis írás következik arról, hogy telt az utolsó negyedévem és hogyan tervezem a jövő évet.

tovább

Új eszközzel bővültünk

2018.12.18. Új eszközzel bővültünk

Vettem egy ABBYY Finereader 14-et. Ez sokaknak biztos nem mond semmit, de egy pár sorban megpróbálom elmondani, miért fontos ez nekem, hogyan tudok spórolni ezzel időt magamnak, az ügyfélnek pedig pénzt. Na? Érdekes lett?

tovább